Markpower Oy - MAGiCard Approved Partner Soita Lähetä postia

Markpower Oy

Markopower Oy - Muovikorttien osaaja

Korttitalojen sanotaan pysyvän huonosti pystyssä. Poikkeuksia löytyy, sillä Markpower Oy on toiminut muovikorttialalla parikymmentä vuotta. Yrityksen päätuotteita ovat muovikortit ja niiden tekemiseen soveltuvien laitteiden sekä tarvikkeiden maahantuonti ja välitys.

 

- Kortti tuo, kortti vie, oli sedälläni tapana sanoa. Minulle se onkin merkinnyt puolta työelämästäni, sanoo yrittäjä Marko Järvinen.

 

Laitteet ja tuotteet parantuneet

- Laitteet ovat selvästi parantuneet ja tulleet edullisemmiksi. Aiemmin hyvän printterin sai kolmella-neljällä tuhannella, nyt vastaavan saa tonnilla.

 

Painatustekniikka on muuttunut sen jälkeen, kun Järvinen aloitti korttien teon. Aiemmin jokainen väri tulostettiin kortin pintaan, jolloin tarkkuus kärsi. Nykyisessä ns. re-transfer -tekniikassa tehdään värinauhalta kuva siirtonauhalle, josta se siirretään edelleen suurella paineella kortille 175 asteen lämpötilassa.

 

- Tekniikka on muuten lähes samaa, mutta re-transfer-tekniikalla korttien värit ja tarkkuus sekä kestävyys ovat parantuneet huomattavasti.

 

Yhteiskunnan ilmapiiri tuo kysyntään vaihtelua

Perusasiakkaat ovat yhteiskunnan kaikilta alueilta: yritykset, kunta, valtio ja yhdistykset ovat tarvinneet erilaisia henkilö-, tunniste-, kulkulupa- ja kanta-asiakaskortteja vuodesta toiseen.

 

Asiakassegmenteissä on ollut vaihtelua riippuen yhteiskunnan ilmapiiristä. Esimerkiksi WTC-isku terävöitti monia toimialoja turvallisuuskysymyksissä. Yhtenä vastauksena haettiin tunnistettavuutta henkilökorteilla. Uusi tekniikka mahdollistaa myös hologrammipainatukset ja sormenjälkitunnistimet. Paljon puhutut iiris-tai sormenjälkitunnisteet eivät kuitenkaan ole mittavissa määrin ottaneet tulta muovikorttialalla.

 

Toinen merkittävä yhteiskunnan taholta tullut signaali on ollut harmaa talous, jonka torjumiseen on haettu työmailla liikkuvien henkilöiden tunnistettavuutta.

 

Internetin suomat palvelut paranevat jatkuvasti. Työmaakortti on mahdollista laatia netissä yrityksen sivuilla täyttämällä tarvittavat tiedot.

 

Tiedot meille, kortti teille!

Ellei omassa yrityksessä ole sopivaa henkilöä henkilökortteja tekemään, on korttien teettäminen palveluna varteenotettava ja helppo tapa. Sähköpostissa toimitetun materiaalin pohjalta valmistetaan lay-out, joka hyväksytetään asiakkaalla. Tiedot meille, kortti teille.

 

Toimitusaika on yleensä viikko, mutta korttitarve saattaa tulla yrityksille yllättäen.

 

- Esimerkiksi International Bodyguard Associationilta tuli eräänä keskiviikkona soitto, että he tarvitsevat 30 korttia perjantaiksi Lontoon gaalailtaa varten. Kortit he saivat kuitenkin jo samana päivänä.

 


Erikoiskortteja - kukkarossa sen näkee

Muovikortteihin on mahdollista tehdä kovapinnoite erillisellä laitteella. Tällä kestävyyttä saadaan edelleen paremmaksi.

 

Uutta ovat myös ohuet kortit. Ohuemmat kortit ovat myös mukavampia lompakossa. Niitä voi käyttää tilaisuuksissa rahan sijaan drinkkikuponkeina: nipsaise pala pois ja juoma käteen.

 

- Tänä päivänä saa myös erikokoisia ja –muotoisia kortteja, vaikkapa tiedotekortteja, joissa työturvallisuuteen liittyviä huomioita tai parkkilupakortteja, jotka ovat usein laminoituja. Tällaiset kortit ovat normaalia muovia ohuempia. Aikaisemmin erimuotoiset kortit oli hankalaa ja kallista tehdä, mutta nykyisillä laitteilla kaikki sujuu.

 

Oma tulostin yritykselle

Markpower toimittaa maahan erilaisia korttiprinttereitä ja tarvikkeita. Aina kannattaa kysellä sopivia tarjouksia ja kertoa ajatuksistaan.

 

- Omassa koneessa on puolensa: kortit saa heti ja monta kertaa yrityksissä on erilaisia korttitarpeita, jolloin ne voi suunnitella saman tien. Vierailijakortit, erilaiset lupakortit tai kanta-asiakaskortit voi räätälöidä vaikka asiakassegmenteittäin helposti.

 

Ideoidaan yhdessä

Yrityksellä on erilaisia peruskorttitarvikkeita kuten kaulanauhoja, erivärisiä pidikkeitä ja klipsejä. Mutta kaikkea kannattaa kysyä, sillä valikoimasta löytyy villapaitaan sopiva magneettipidikekin. Oman lisänsä kortteihin tuo hologrammit ja oman yrityksen logolla painetuilla kaulanauhoilla.

 

Alan uutta tietoa yrittäjä hakee kansainvälisiltä messuilta. Tänä vuonna messut ovat Pariisissa.

 

- Kansainvälistä korttibisnes on muutenkin, sillä laitteet tulevat Koreasta ja Japanista, kun taas korttipohjat Italiasta. Kiina ei ole vielä mukana laitekehityksessä.

Yhteystiedot

Copyright Markpower Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet